Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb

 

Cazare Particulari Litoral Mamaia 2019

 

Muzeu Arheologie

A fost infiintat in anul 1878, insa nu a avut un sediu stabil decat in anul 1914. In 1977 cu ocazia aniversarii unui centenar de la revenirea Dobrogei la Statul Roman, muzeul a fost reamenajat.

Muzeul este gazduit intr-o cladire monumentala fiind fostul sediu al primariei din Constanta, construita intre anii 1911-1921 de catre arhitectul Vasile Stefanescu si are un patrimoniu de peste 430.000 de obiecte a caror tipologie diversificata curprinde profilul asezarii de-a lungul secolelor, din erele preistorice pana in anul 1940 atestand fapte, evenimente, portrete de personalitati care dau continut memoriei orasului.

Dintre exponatele celebre enumeram : zeita Fortuna cu zeul Pontos, doi protectori ai orasului si portului, ganditorul de la Hamangia si femeia Sala dedicata poetului Publius Ovidius Naso.

Muzeul are 24 de sali si gazduieste urmatorele expozitii permanente : Tezaur Expozitia de numismatica
Expozitia de icoane Expozitia de podoabe din argint Expozitia de pipe
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one